व्रत के साबूदाना वड़ा | Vrat special – non fry sabudana vada

 

Sabudana vada is my faviorate during the fast timings . the taste is awesome and making them is very easy, but sometimes we just feels that it is deep fried and contains lots and lots of oil or ghee which will make us fat but this time I have come up with such an easy and less fat recipe which is non- fry sabudana vade in an appe pan here you could also use a non- stick pan . So make this navratre fasts with lots of taste , NO tension and oil free . Happy navratre to you !!!

साबूदाना वड़ा व्रत के दौरान मेरा फेवरिट है । स्वाद शानदार है और उन्हें बनाने बहुत आसान है, लेकिन कई बार हम सिर्फ लगता है कि यह गहरी तली हुई है और बहुत सारे तेल या घी जो हमें मोटा कर देगा, लेकिन इस बार मैं इस तरह के  नुस्खे लाई हु | कम तली हुई साबूदाना वडे । इसलिए इस नवरात्र को बहुत सारे स्वाद , कोई तनाव और तेल मुक्त करने के साथ उपवास करें । आप के लिए हैप्पी नवत्रे !!!



Ingredients - सामग्री

-    Boiled potatoes- उबले आलू

-    peanuts - मूंगफली

-    sabudana- साबुदाना

-    vrat salt - व्रत नमक

-    black pepper- काली मिर्च

-    ghee- घी

-    curry leaves – करी पत्ते

-    green chillies – हरी मिर्च

Steps to make – बनाने के लिए कदम

1.    1.  Soak the sabudana for 4-5 hours





2      2.  After sabudana is soaked take 1 cup peanuts and roast them for 1 ½ mins,then grind it well and put it in a container.

3.   3.  Now add the soaked sabudana, curry leaves, green chili , vrat salt, black pepper and the boiled potatoes to it and mix well .




4.     4. Then make small balls out of it and at that time keep your appe pan on gas.



5.     5. After the balls are been maid grease the appe pan and put the sabudana balls to it also cover the lid

6.     6.Keep checking in some intervals and rotate them sidewise.

7. Your oil free sabudana vade are ready.




1.             1.     साबूदाना को 4-5 घंटे तक भिगोएं

2.             2.    साबूदाने को भिगोने के बाद 1 कप मूंगफली लें और उन्हें 1 1/2 मिनट के लिए भून लें, फिर इसे अच्छी तरह से पीसकर एक कंटेनर में डाल दें ।

3.               3.  अब इसमें भीगे हुए साबूदाने, करी पत्ते, हरी मिर्च, व्रत नमक, काली मिर्च और उबले आलू डालकर अच्छी तरह मिला लें ।

            4.   उन्हें गोल आकार दे

5. कुछ अंतराल में चेकिंग करते रहें और उन्हें साइडवाइज घुमाएं।

6.                 6. आपका तेल मुक्त साबूदाना वडे तैयार है।





7.                  


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